Jouw donatie


Mogelijk belastingvoordeel

De Erasmus Universiteit Rotterdam is erkend als een Public Benefit Institution (PBI/ANBI) en heeft een status van belastingvrijstelling met betrekking tot donaties en nalatenschap, wat betekent dat elk bedrag dat u doneert volledig ten goede zal komen aan het project van uw keuze.

Als je doneert aan een PBI zoals de Erasmus Universiteit Rotterdam, kunnen er belastingaftrek mogelijkheden zijn. De website www.berekenhet.nl biedt rekenhulpmiddelen en aanvullende informatie om u te helpen erachter te komen welk percentage van toepassing is op uw specifieke situatie.

Bewijs van betaling zoals een bankafschrift is vereist door belastingautoriteiten. Telkens wanneer u een aanzienlijk bedrag doneert, zullen we een donatieovereenkomst opstellen, die als wettelijk bewijs aan de belastingautoriteiten kan worden aangemerkt.

Als u overweegt een financiële bijdrage uit het buitenland te leveren en meer wilt weten over de belastingvoordelen die beschikbaar zijn via uw lokale belastingdienst, vul dan het contactformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

De Nederlandse belastingautoriteiten beschouwen financiële bijdragen alleen als donaties zolang er geen sprake is van wederkerigheid. Als je een donatie doet aan een specifiek onderzoeksproject onder voorwaardelijke voorwaarden, komt dit in aanmerking als contractonderzoek, niet als een donatie.